Al voltant del “Passatge Primer d’Octubre”

El passat dimecres 18/07/2018 va tenir lloc el Ple Ordinari periòdic a l’Ajuntament d’Alforja. El punt 2.7 de l’ordre del dia corresponent indicava: “Proposta d’acord per a posar nom al carrer que va de la Font a la Plaça de les Monges”.  El lacònic esment al contingut concret de la proposta de l’ordre del dia s’esmenava amb un comentari des de la Secretaria de l’Ajuntament: “Per indicació de l’Alcaldia, es proposa denominar Corraló Primer d’Octubre al carrer entre la Plaça de les Monges i el Carrer de la Font”.

Durant la celebració d’aquest Ple, tal com és habitual en els plenaris del nostre Ajuntament, no hi havia absolutament ningú al públic i només hi érem presents els i les regidores i la secretària del consistori. Podeu llegir el comentari al vot que va emetre el grup socialista a les actes del Ple, comentari que a continuació reprodueixo.

“L’1 d’octubre de 2017 va tenir lloc un referèndum no vinculant que no complia cap dels requisits mínims de la Comissió de Venècia però que, des d’un punt de vista estratègic incomprensible, va ser innecessàriament contestat per la força bruta per part dels cossos policials de l’Estat, resposta irresponsable que va ser puntualment transmesa, sense filtres, per la TV pública del país.

Explicat el nostre punt de vista sobre el context, volem afegir algunes puntualitzacions al nostre vot, que serà d’abstenció.

Primera. Un replà i 17 o 18 escales. Ens sorprèn que, davant la rellevància de donar nom a un carrer, no hagin decidit emprendre una modificació de més envergadura, i donar el nom que proposen a l’Avinguda de Catalunya o a la Plaça de Dalt.

Segona. Al PSC, però, també tenim dos ulls a la cara i veiem clar que el lloc triat no és casual. Està situat just davant del punt de votació municipal en convocatòries electorals reglamentades i va ser el punt de votació que l’Ajuntament va cedir per al referèndum de l’1O. És evident, per tant, la intenció en la tria d’aquest lloc i la voluntat de convertir-lo en un punt de peregrinació nacionalista.

Tercera. Les forces independentistes tenen (teniu) majoria absoluta en aquest Ple i la decisió d’aquest “bateig”, que ha seguit les vies reglamentàries, és del tot legal. Nosaltres des del PSC, no obstant, proposem per a la propera re-denominació algun nom amb el qual, almenys les forces d’esquerres del Consistori, ens puguem sentir més identificades. La Plaça de la Dona Treballadora o el Carrer dels Ofegats al Mediterrani, per exemple.

Quarta. Una última suggerència. Afegeixin l’any 2017 a l’esment de l’1 d’octubre a la placa del carreró: durant molts anys, l’1 d’octubre a Espanya, i també aquí, a Alforja, era el Día del Caudillo. I avui, alerta, és 18 de juliol.

Tal com hem dit al principi, el grup del PSC ens abstindrem.”

 

03-IntervencioPle-18-07-18

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s