Primàries i llistes: a punt per a començar a treballar!

La confecció d’una llista electoral és un procés complex i els processos complexos sempre tenen (si en tenen) solucions complexes. La participació de la militància en aquesta tria és una part important de la complexitat que, volgudament, hem decidit afegir a aquesta tasca, una tasca crítica que mesura el funcionament intern de la nostra organització, un partit polític en aquest cas. Hem decidit donar veu, en forma de vot, als i les militants, perquè volem donar consistència i credibilitat al procés de tria dels nostres candidats i candidates.

El procediment d’elecció directa de candidats, que denominem habitualment primàries, ha de tenir com a base, imprescindiblement, un reglament clar. L’experiència de la votació directa dels i les militants en assemblees d’agrupacions ens ha servit, durant aquestes setmanes, per comprovar quines característiques essencials cal que tingui aquest reglament, que ara mateix no tenim. La preparació i discussió del nostre reglament de primàries és un deure ineludible en les tasques a fer durant el proper congrés del PSC.

Un reglament conté les regles del joc que han de ser explícites, conegudes i acceptades per tots els participants. Caldria parlar sobre: el control dels votants per cens actualitzat dels militants; l’emissió d’un sol vot per militant; l’accés a la informació dels militants per part de tots els candidats/tes, establint un període de presentació, de campanya i d’emissió de vot que fos comú a totes les agrupacions de la Federació (Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre); la decisió prèvia de si la tria inclou només el cap de llista o alguna altra posició en la llista i si, en aquest cas, implica ordre; la utilització de paperetes unificades per al vot a totes les agrupacions, amb vot secret i amb presència d’interventors dels candidats/tes… Aquestes serien algunes de les qüestions que caldria considerar i sobre les quals és imprescindible un acord previ. Tenir una bona eina farà que una bona idea com les primàries es converteixi en una millora de la cohesió interna del partit i en la constatació que els i les militants participem directament en els processos crítics.

Dit això, he d’afegir, en un ordre no menor d’importància, que és un honor i una gran responsabilitat per a mi formar part de la candidatura de Tarragona al Congrés per a les eleccions del proper 20 de desembre. El que acabo de dir sona a tòpic, però sempre he pensat que els tòpics són útils quan el que has de dir difícilment troba les paraules. Agraeixo a les companyes i companys el suport i ofereixo la meva dedicació i esforç. Ara és quan comença de debò la feina i hem de sortir a escoltar i a explicar la nostra proposta de societat. Des de la convicció de pertànyer a un col·lectiu que comparteix idees i plantejaments, els i les socialistes hem d’utilitzar la campanya per a mostrar el que volem fer quan governem i hem de rebre els comentaris, necessitats, ambicions i desitjos dels nostres conciutadans i conciutadanes. Aquest cercle de comunicació s’ha d’obrir en espiral i fer-nos créixer, conjuntament, fraternalment, convertint la nostra feina en el mecanisme de transformació social que tots i totes desitgem. Som-hi!!

IMG-20151024-WA0004

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s